13 Tips voor de hooggevoelige ondernemer

De combinatie hooggevoeligheid en ondernemerschap het lijkt een onmogelijke keuze. En toch is dit juist heel krachtig om te kunnen neerzetten. Ik geef je graag 13 tips die het hooggevoelig ondernemen net iets aangenamer maken.

Hier gaan we dan:

 

Tip 1: Prikkels reduceren

Zorg dat je in een omgeving werkt die aangenaam en rustig is. een plek waar je je kan afsluiten van lawaai, geluiden die je storen. Omring je met mooie planten, een heerlijk aroma van etherische olie, zodat het een aangename fijne omgeving voor je wordt.

Tip 2:Investeer in jezelf

Investeren klinkt misschien meteen zwaar, maar om te kunnen groeien als persoon en ook als bedrijf, mag je jezelf serieus nemen en investeren. investeren in ondersteuning zoals etherische oliën, coaching, een goede salesmarketeer, een boekhouder. Want dit levert zelfs geld op in plaats van dat het je iets kost. Investeren in jezelf is ook zorgen dat het geld gaat stromen. Uitgaven horen er nu eenmaal bij. Vasthouden is niet goed voor de roulatie van het geld.

Tip 3: Je website komt pas op het einde

Heel vaak zie ik bij coachees dat ze nog niet begonnen zijn met hun zaak, omdat de website nog niet af is. Maar je hebt helemaal geen website nodig om te beginnen. Die is wel belangrijk voor je zichtbaarheid, maar neemt ook veel tijd in beslag om het allemaal zelf te maken en zeker als je hooggevoelig en perfectionistisch bent. Want, zeg nu eerlijk hoeveel keer begin je opnieuw? Nog een ander kleurtje, nee dat plaatje is niet oké...

En dat brengt ons meteen bij de volgende tip:

TIP 4:  Maak verbinding

Het belangrijkste is connecten met andere mensen , vertellen wat je doet. Gebruik elke gelegenheid om verbinding te maken en te vertellen over je bedrijf. Wedden dat 1 op 1 je meer klanten oplevert dan een website? En het geeft je meteen budget om een deel uit handen te geven. Praat over jezelf als ondernemer, vertel/ hou je pitch. Hoe meer je het verspreid, hoe natuurlijker het wordt.

TIP 5: Waarde geven

Zorg voor goede content die aansluit bij het probleem van jouw klant.

Ben je schoonheidsspecialist, geef dan tips over de verzorging van een droge of vette huid.

Ben je een paardencoach, dan kan je tips geven om je paard weer alerter te maken.

Ben je coach, geef dan enkel tips in jouw specialiteit.

Dit kan via een blog, video, een nieuwsbrief...

Tip 6: Overdelivery

Geef meer dan je klanten van je verwachten door middel van een bonus, een gratis product...  Het maakt je als ondernemer nog waardevoller. Je krijgt er waar voor je geld. Geef geen korting, maar geef extra.

Tip 7: Laat systemen je dienen

Je kan alles handmatig gaan opvolgen van mailing tot social media posts plaatsen. maar wist je dat er ook systemen bestonden die een heel deel van het werk uit handen nemen? Denk aan Mailchimp, ActiveCampaign, enormail, chatbots,Recurpost,...  Allemaal tools die een deel van je activiteiten automatiseren. Zeer handig, tijdbesparend en geeft weer meer vrijheid om je te concentreren op wat je echt graag doet... ondernemen.

Tip 8: Geldmindset

Nog veel te vaak zie ik ondernemers die geen of te weinig geld vragen voor de diensten of producten die ze leveren. De aarzeling hangt al over hun lippen, nog maar als we het hebben over de prijs. Zie geld als een ruilmiddel, een bedankbriefje voor de geleverde diensten. En je gaat zien dat het beter gaat stromen.

Wat ben jij waard? En dat brengt ons bij tip 9.

Tip 9 : Groeimindset

Ben jij klaar om een persoonlijke groei door te maken? Dan kan ook je bedrijf meegroeien en meeprofiteren van jouw transformatie.  Werken aan je mindset, ontwikkelen, affirmeren. het zijn allemaal dingen die ons helpen groeien als hooggevoelige ondernemer.

Tip 10: Leren van je fouten

Zie je fouten niet als grote obstakels in je leven, maar als grote lessen. Dingen die je volgende keer anders gaat aanpakken. Maar geef niet op of laat je niet hangen. Go for it.

TIP 11: Genieten

Geniet van je ondernemerschap. van moeten houden we niet als HSP. Dus zorg dat je juist datgene uitkiest wat je graag doet, wat je gelukkig maakt, dat je een smile op je mond geeft van hier tot in Tokyo.

"Do more of what makes you happy and enjoy it every minute."

TIP 12: Genieten

Dit is een van de moeilijkste voor elke hooggevoelige ondernemer. Net omdat we vaak impulsief en intuïtief werken, denk we niet altijd aan de gevolgen, de impact van een actie. Wil je iets nieuws lanceren maak dan een goede planning van aanpak op. Reserveer tijd in je agenda voor aanbod, follow-up... Zo blijf je mooi in balans. En vooral denk niet "ik moet nog...", maar maak er ik mag nog van ;)

Wereld van verschil.

TIP  13: Vier je successen!

Succesvol zijn is voor de meesten zo hoog gegrepen, of de ver van bed show. Maar wat versta je onder succesvol zijn?

Deel je doelen op in kleine subdoelen en het wordt tastbaarder, hapklaar.

En vier elk klein succesje. Want je mag er dankbaar voor zijn, het zet je meteen in de juiste vibe , energie om weer verder te gaan. Wat ga jij vandaag nog vieren?

 

Welke tip vond je het meest interessant? Welke ga je vandaag proberen te implementeren? Laat het me weten via een reactie of een berichtje. ik vind het leuk om feedback te krijgen, want ook ik groei nog graag! <3

 

Aan de slag met de tips? Of liever coaching bij een of meer tips?

Vul onderstaand formulier in en ik contacteer je.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.