Essentiële olie in een rollerflesje

Essentiële olie in een roll-on flesje, wat is dat precies? Ik maak mijn eigen rollers met essentiële olie, zodat ik ze altijd binnen handbereik heb en overal mee naartoe kan nemen.

Als iemand aan me zou vragen wat zit er in je handtas? Dan zal ik altijd antwoorden een roller met oliën.

Thieves, Stress Away, Lavender, Peppermint, R.C. .... ik heb ze altijd bij de hand.

En dan het leukste deel : zorgen dat deze olietjes een vast onderdeel van mijn gezondheidsroutine of verzorgingsroutine of huishoudroutine worden.

De meeste essentiële oliën kunnen niet rechtstreeks op de huid aangebracht worden maar moet je verdunnen in een draagolie.

Roll-on flesjes zijn de oplossing: snel te maken, makkelijk inzetbaar en heel handig om mee te nemen voor onderweg.

 

Essentiële olie in Roll-on flesjes –

Wat is een roll-on flesje precies?

Het zijn flesjes (meestal uit donkerkleurig glas) die een “klaar voor gebruik” mix bevatten van een draagolie en wat druppels essentiële olie. In plaats van een druppelaartje zit er een roll-on stukje op waarmee je over je huid kan rollen.

Je kan de roll-on gebruik op bepaalde drukpunten zoals bijvoorbeeld je pols of achter je oor. Eigenlijk de plaatsen waar je haarvaatjes het dichtste bij je huid liggen.

 

Wat is het voordeel van een roll-on flesje?

De huid is ons grootste orgaan en kan essentiële oliën absorberen. Deze moleculen zijn zo klein dat ze doorheen de buitenste laag van de huid kunnen en via de haarvaatjes in de bloedstroom terecht komen waar ze hun weg doorheen het lichaam vinden.

Let op : als je een groot deel van je lichaam wil insmeren, dan is er een groter deel van je huid dat de essentiële olie opneemt. Dit betekent dat de olie nog meer verdund moet zijn, anders neem je vaak te veel aan essentiële olie op. Vermits deze superkrachtig zijn, is het slim om hier spaarzaam mee te zijn.

Essentiële olie in Roll-on flesjes – receptjes uit de starterskit

  • Je hebt veel te hard gewerkt en je wil er toch weer onmiddellijk bovenop want je hebt nog grootse plannen – roller : 10 ml draagolie + 10 dr Peppermint. Masseer hier je buik mee en je voelt je weer “on top of the world”.
  • Je wilt focus om te werken – roller : 10 ml draagolie + 5 dr Lemon + 5 dr Peppermint. Wrijf achter je oren.
  • Lekker Netflixen en chillen : 10 ml draagolie + 10 dr Lavender + 5 dr StressAway. Rol over je polsen.
  • Je emoties balanceren : 10 ml draagolie + 20 dr Frankincense. Rol op je voetzolen.

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.