Wat zegt jouw lievelingskleur over jou?

Jouw lievelingskleur is niet zomaar een kleur. misschien had je vroeger een andere kleur nog liever en is in de loop van tijd gewijzigd. Alles heeft een reden en het heeft vooral te maken met jouw persoonlijke groei, jouw persoonlijkheid die ontwikkelt. En zo kunnen we dus ook iets zeggen van de kleur die je eigenlijk wat minder ligt,... Meer weten? Lees dan zeker verder.

Welke kleur kies jij?

Kleur is zoveel meer dan je favoriete kleur op de muur of de kleur van je lievelingstrui. Kleur is een taal en spreekt direct met je gevoel waarbij woorden verdwijnen. Kleur kan je blijdschap geven, je uitdagen en zelfs ontroeren. Met kleur geef je vorm aan je persoonlijkheid. Met deze verdiepieping in jouw lievelingskleur ga je je verbazen over de gelijkenis van jouw kleurvoorkeur en van wie je bent! Door je lievelingskleur in te zetten, sta je nog beter in contact met je waardevolle zelf, weet je nog beter wat belangrijk voor je is en kun je daar ook zorg voor dragen. Kleurkennis is zelfkennis. 

En welke zeker niet?

Dat is misschien nog veel interessanter Wijs jij de eigenschappen van die kleur ook af? Herken je de omschrijving? Boeiend hè, hoeveel informatie je uit je kleurvoorkeur of je kleurafkeur kunt halen? Maak bewust gebruik van die kennis, je kunt er het verschil mee maken in je eigen leven.

Je bent een roze liefhebber? Dan ben je dol op zacht en zorgen, je vertroetelt graag en houdt van schoonheid. Charme en een beetje gekkigheid maken het leven leuk. Het is belangrijk voor je om onvoorwaardelijk liefde te kunnen geven en ontvangen.

Hou je eerder van rood? Dan ga je voor actie, staat vooraan met nieuwe plannen en je bent niet bang om aan te pakken. Je voegt graag daad bij het woord en neemt de verantwoording voor je leven. Het is belangrijk voor je de dingen in het leven met passie te kunnen doen.

Hou je meer van oranje? Dan bruis je van levenslust en ben je dol op plezier maken. je doet niets liever dan verbinden, samen werken, samen eten en leven en alles met enthousiasme. Het is belangrijk voor je te doen waar je geboren voor bent en iets achter te laten.

Hou je ontzettend veel van geel? Dan ben je nieuwsgierig en stond je vooraan bij het uitdelen van positiviteit. Je hebt zelfvertrouwen en doet niets liever dan bewust je doelen bereiken. Het is belangrijk voor je om kennis te vergaren en je wereld te vergroten.

Hou je toch meer van groen? Dan ben je altijd op zoek naar harmonie en hou je van rust en ruimte. Je weet balans te brengen en je bent hulpvaardig. Het is belangrijk voor je regelmatig de stilte op te zoeken en je bezig te houden met hartzaken.

ben jij toch eerder voor turquoise? Dan stroom je over van creativiteit en is je vrijheid je lief. Je gaat het liefst je eigen gang en je ziet het leven als een avontuur. Het is belangrijk voor je om vorm te geven aan je originaliteit, je eigen wijze. ICT is je niet vreemd.

Hou je van blauw? Dan staat eerlijk en oprecht zijn bovenaan in je top 3. Op nummer 2 staat communicatie en op 3 zelfexpressie. Je bent in staat een gevoel van vrede en veiligheid te creëren. Het is belangrijk voor je om te luisteren naar je gevoel en daar in alle rust en ruimte uiting aan te geven.

Hou je van bruin? Dan vind je het heerlijk om het thuis gezellig te maken. Tradities en een veilige haven voor de hele familie bieden is waar jij je aandacht het liefst aangeeft. Warmte, eenvoud, nuchter en betrouwbaar zijn, is de basis in je bestaan.

Ben jij een paars lover? Dan ben je niet bang je eigen route te bepalen, kun je verder zien dan de meeste mensen kunnen kijken en doe je er graag toe. Je bent vastberaden en een denker. Het is belangrijk voor je om naast belangrijk voor de ander te zijn ook zelf open te staan voor wat jij nodig hebt.

Ben je meer voor wit? Dan ben je dol op ruimte, eenvoud en alles openhouden. Je bent niet bang om jezelf te laten zien en te denken in mogelijkheden. Het is belangrijk voor je om zonder oordeel te kunnen leven.

is grijs je lievelingskleur? Dan staat kwaliteit en professionaliteit boven aan je prioriteitenlijstje. Betrouwbaar en geloofwaardigheid zijn deugden die je sieren. Steeds met je eigen mening strooien en geneuzel is niet je ding. Voor jou is rust, neutraliteit en objectiviteit van grote waarde.

Hou je van zwart? Dan ben je niet bang om vol kracht en zelfverzekerdheid je eigen weg te gaan. Je geeft om ceremonieel en zet indrukwekkende zaken neer. Het is voor jou belangrijk de ander een beetje op afstand te houden om enigszins reserves te hebben en ruimte voor jezelf. Ruimte voor jouw mysteries, dat wat je nog niet bloot geeft.

‘’En welke kies je zeker niet?”

Hou je niet van roze? Te soft en te kwetsbaar? Zijn je herinneringen soms verdrietig. Heb je onvervulde diepe verlangens of is het lastig jezelf kwetsbaar op te stellen en eens om hulp te vragen. Tja, dan zit je niet te wachten op het zachte roze.

Helemaal niets met magenta? Neem je het leven soms heel serieus en is het lastig te vertrouwen op je emoties? En hou je eigenlijk ook niet zo van veranderingen? Ben je klaar altijd te zorgen en zelf met lege handen te staan? Dan is het ondersteunende en gevende karakter van Magenta even niet zo op zijn plaats in je leven.

Helemaal niets met rood? Kan het zijn dat je niet zo lekker in je vel zit? Dat je graag ziet dat het leven van alledag anders loopt maar heb je weinig puf? Dan is het vitale en daadkrachtige van rood niet iets waar je hoofd naar staat.

Helemaal niets met oranje? Misschien vind je het lastig naar je diepste gevoelens te luisteren. Of ben je gewoon gestopt met de kleur oranje te dragen op een dag? Was het leven in die periode pittig en verdrietig voor je? Het laatste waar je dan behoefte aan zou hebben was wel de energieke vrolijke levenslustige oranje.

Helemaal niets met geel? Dat is niet zo gek! Er zijn maar heel weinig mensen die geel in hun naaste omgeving willen, laat staan dragen! Geel is de kleur van zelfvertrouwen en heel goed weten wat je wilt. Het is best een zoektocht te weten waar je heen wilt, laat staan hoe daar te komen.

Helemaal niets met groen? Je houdt er niet van en je draagt de kleur groen ook nooit? Kan het zijn dat je van huis uit niet datgene kon doen wat je het allerliefste deed? Of is er geen rekening met jou gehouden in relaties. Heeft er iemand op je hart getrapt en je heel verdrietig gemaakt?

Helemaal niets met turkoois? Ben je veel meer het nuchtere aardse type. Is praten over je gevoel lastig? Dan is deze blauw begrijpelijk niet je ding. Het is immers de kleur van communiceren over en met je intuïtie.

Helemaal niets met blauw? Heb je deksel op je neus gekregen van het leven? Blauw is de kleur van oprechtheid, trouw en loyaliteit. Als je vertrouwen is beschaamd, net toen dat heel belangrijk voor je was, dan is het helemaal niet vreemd dat je niets met blauw hebt.

Helemaal niets met bruin? Dan heb je vast helemaal niets met structuur en zekerheid. Je hebt het niet zo op het nuchtere “doe maar gewoon”. Bruin is voor jou saai en benauwend.

Helemaal niets met paars? Liever lichtvoetiger en je buik vol van sterke dogmatische personen of zelfs instellingen. Dan is paars te pittig voor je en bedenk je het liever allemaal lekker zelf! En vanaf the Sunny Side

Helemaal niets met wit? Te koud, te koel of te afstandelijk? Gewoon niet je ding of was er in je leven een tijd van weinig warmte? Was je eenzaam, doordat je geen aansluiting kon vinden? Dan is het logisch dat het individualistische van wit niet je ding is.

Helemaal niets met grijs? Te koel, te neutraal of te professioneel? Dan ben je vast meer het type van spelen, scharrelen en het leven vieren. Het grijze geeft je een zwaar en serieus gevoel.

Helemaal niets met zwart? Dan ben je vast liever in het licht en heb je behoefte meerdere kanten van jezelf te laten zien.

In dit blog deel ik slechts een tipje van de sluier, een klein stukje van de enorme hoeveelheid wijsheid in kleur. Wil jij jezelf beter leren kennen en een stralend middelpunt zijn in je eigen leven, laat kleur je daar dan bij helpen en geef je nu op voor de leukste inzicht in kleur bij jezelf.

Liefs Cindy

Rating: 4 sterren
2 stemmen

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Liesbet
7 maanden geleden

Ik hou al heel lang van turquoise ... omschrijving klopt helemaal ... en niet van zacht roze en dat klopt ook.