HSP Tips uit ervaring

HSP tips vanuit ervaring.

Ben je een therapeut of een coach, wat is het verschil?
ik ben een coach, ik genoot geen specifieke psychologische opleiding. 
Ik haal mijn tips en ervaring uit het feit dat ik zelf HSP ben.
Ik heb me verdiept in hooggevoeligheid met cursussen, lezingen, boeken, werkstukken...
Ik heb dingen uitgeprobeerd, uitvoerig getest en help mensen nu met wat werkt, vanuit die ervaring. Ervaringsdeskundige zeg maar.

 

 

 

Tips vanuit ervaring

 

12 jaar geleden was het heel anders met me gesteld. Ik had net mijn eerste burn-out achter de rug, maar besefte eigenlijk nog steeds niet waar die vandaan kwam. ik deed nog steeds hetzelfde als ervoor. Veel hooi op mijn vork nemen, ja te veel. Want grenzen aangeven was wel zo een dingetje. 3 jaar geleden een 2e burn-out tot gevolg. En dan werd het me duidelijk, dat mijn hooggevoeligheid me parten speelde.
Ik had dit niet onder controle, ik wist niet hoe ik er mee moest omgaan. Ik liet het maar gebeuren en met alle gevolgen vandien.

Ik besloot me te gaan verdiepen, want ik wou komaf maken met die overprikkeling. Dat gevoel van je leeggezogen te voelen na een drukke werkweek en mama spelen... Mijn energie moest en zou terug op peil komen, no matter what.
Dus alle middelen werden ingezet om in de toekomst dit te vermijden.
Vandaag geef ik jullie enkele tips die ik destijds ook uitprobeerde en die voor mij goed uitdraaiden.
Veel succes met uitproberen, laat zeker ook een reactie achter op onze facebookpagina of via mail. Ik hoor graag hoe het jou bevallen is.

TIP 1: voldoende slaap

het klinkt misschien onnozel, maar als HSP heb je echt voldoende slaap nodig. Als ik door de week een vergadering had in de avond, moest ik het de dagen erna het echt bekopen. Ik plande een uitslaapdag in. En nu hou ik af en toe een middagdutje van een uurtje om terug op te laden. Het helpt me echt om uitgerust en fris tegen de week aan te gaan.

TIP 2: me-time

Als HSP hebben we de neiging om alles goed te willen doen in ons werk, huishouden, gezin... We gaan er soms serieus over omdat we juist perfectie nastreven. Hierdoor vergeten we onszelf maar al te vaak. Zelfzorg zou eigenlijk op nummer 1 moeten staan. Luisteren naar ons lichaam, maar zeker en vast regelmatig me-time inlassen zonder ons schuldig te voelen. Wat het lijkt alsof we aan het niksen zijn, maar eigenlijk doen we een heel groot werk. rust creëren in ons hoofd. Voor de ene is dit door creatief aan de slag te gaan, een boek te lezen of een goede wandeling in het bos of aan de zee. Misschien wel lekker in je eentje naar een koffiebar gaan en genieten van die ene lekker geurende koffie, of homemade thee.

TIP 3: natuurlijke ondersteuning

HSP zijn gevoelig, hooggevoeligheid, geldt ook voor medicatie, voedsel,... Alles wat we tot ons nemen. Daarom zweer ik bij natuurlijke remedies. Hoe meer chemische troep we binnen krijgen, hoe sneller we overprikkeld geraken. Ik vond mijn steun bij de essentiële oliën van Young Living. Zo gebruik ik de Frankinscence en White Angelica als schild tegen prikkels. De peppermint tegen de migraineaanvallen en de lavendel om tot rust te komen. 

 

Meer weten?

TIP 4:  Dagelijkse rituelen

Ik mediteer dagelijks, doe aan visualiseren, teken veel en maak gebruik van affirmaties (Dat zijn positieve boodschappen die je hardop of in je hoofd aan jezelf vertelt). Al deze kleine rituelen zorgen voor rust en regelmaat en ik voel dat ik daardoor steviger in mijn schoenen sta.

Ik wens je veel succes en vooral plezier in het uitproberen van de tips.
Laat je ook even weten hoe het ging?

Be happy, happy HSP!
Liefs, 
Cindy

 

Interesse in groepslessen of individuele coaching? neem nog vandaag contact met me op. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.