Be HSP, met de H van Happy

Vaak lees ik op mijn facebookpagina of HSP-community verhalen over hoogsensitieve personen die niet gelukkig zijn. Net omdat ze hooggevoelig zijn zien ze het als een last, een rugzakje dat ze meedragen. Ik heb dat ook een tijdje gedragen als balast. Maar nu draag ik die rugzak als talententas waar ik regelmatig dingen van uitdeel. Wil je weten hoe ik dat doe? Lees dan zeker verder.

Ik geef je hieronder 3 tips die je kunnen helpen om je hooggevoeligheid als talent te zien.

En euh... laat hieronder ion de reacties even weten wat je er van vindt, denkt.

 

Stap 1 BEWUSTWORDING
De eerste stap naar een gelukkig leven is bewustwording. Als je weet wat er speelt in je leven, je gevoelswereld, dan kan je makkelijker stappen ondernemen en dit bewust gebruiken om keuzes te maken. Weet je op dit moment nog niet met zekerheid of je HSP bent? Doe dan eens een test.

Ik wil je niet etiketteren, maar je helpen in je bewustwordingsproces. 

STAP 2 AANVAARDING
Van zodra je je bewust bent van wat hooggevoeligheid is en wat de sterke kanten en valkuilen zijn. Ga je het makkelijker kunnen plaatsen. Je begint alles te aanvaarden en kan er je eigenheid in vinden.

Ik ben me heel bewust dat het een hele zoektocht is, maar weet dat je dit niet alleen hoeft te onderzoeken. Je kan altijd hulplijnen inschakelen.

Bijvoorbeeld door je te laten coachen door iemand waar je je bij op je gemak voelt. Iemand die weet wat hooggevoeligheid inhoudt.

STAP 3 KEUZES MAKEN
Als je deze stap gaat toepassen, ga je nog bewuster leven en gelukkiger worden. Keuzes maken die bij je passen, die je hart jou toeroept. Je intuïtie volgen. Volg je hart, want dat klopt.

Ja en hoe doe je dat nou? Eigenlijk is dat heel simpel. Het is een keuze maken met je gevoel, wat voelt goed voor jou? Wat is je ultieme wens? En dan stoppen met erover te gaan nadenken, maar het ook uitvoeren. Van zodra je erover gaat piekeren komen je angsten naar boven en dat willen we niet.

Liefs Cindy


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Heidi Potums
4 jaar geleden

Super veel gehad aan de online cursus Happy HSP!!

Cindy
4 jaar geleden

Wat fijn om te horen, Heidi!
Daar doen we het voor! <3