3 essentiële kleuren in jouw leven

Kleurcoaching

Wat is kleurcoaching of kleurtolken? Sinds 2017 mag ik me kleurcoach en trainer noemen. Ik volgde de opleiding bij Colour Comfort.

Internationale Kleurentolk Thelma van der Werff gebruikt de essentie en diepgang van de Taal van Kleur. Zij ziet kleur als een taal dat informatie communiceert.

De Colour Comfort Methode interpreteert de Taal van Kleur.

De Colour Comfort Methode is gebaseerd op bewijs dat kleur inderdaad een effect en invloed heeft op ons leven. Het is ontwikkeld uit de behoefte om mensen te helpen om kleur op een bewuste en uitgebalanceerde wijze te gebruiken. Kleur kan ieder persoon ondersteunen om hun eigen uniek-zijn naar buiten te brengen en volledig potentieel te benutten. De Colour Comfort Methode interpreteert uw kleur keuzes. Deze interpretatie openbaart uw verborgen talenten en potentieel, bewust en onbewust gedragspatroon en het meest belangrijke, het interpreteert uw doelen en wensen in een kleur. U kunt deze kleur(en) integreren om uw doelen en wensen te ondersteunen.

Hoe werkt de Colour Comfort Methode?

De Colour Comfort Methode legt uit en interpreteert hoe Kleur ons beïnvloedt in ons dagelijks leven. Het is een waardevol en fascinerend onderwerp omdat Kleur een ieder van ons dagelijks beïnvloedt op verschillende manieren. Er schuilt meer achter kleur dan we zien. Of u ervoor kiest of niet, uw kleur keuzes hebben een invloed op uw emoties en gevoel en ze kunnen veel over u onthullen. Het beïnvloedt ook hoe anderen zich gedragen of reageren op u. Als u de Taal van Kleur leert te spreken en interpreteren dan kunt u pro-actief uw emoties en denkpatronen beïnvloeden.

Als u de Taal van Kleur kunt spreken en interpreteren dan opent het de deur naar een dieper inzicht in uzelf en anderen. De Taal van Kleur kan het volgende onthullen:

 • Uw persoonlijkheid, talenten en uitdagingen
 • Het pad dat u bewandeld heeft in uw leven en welke gebeurtenissen u hebben gevormd tot de persoon van vandaag
 • Verborgen of niet volledig benutte talenten
 • Welke aspecten van uw persoonlijkheid nadelig voor u zijn
 • Hoe conditionering en opvoeding ertoe bijgedragen hebben tot negatief gedrag of eigenschappen
 • Hoe u onbewust gedachtepatronen kunt veranderen om uw wensen en doelen te verwezenlijken

We werken met kleur in uw kleding want uw kleur keuzes in kleding zijn:

 • Persoonlijk
 • Constant aan het veranderen
 • Een reflectie van uw emoties, gevoel en hoe u behandeld wilt worden
 • Makkelijk te veranderen
 • Onder eigen controle

Denk er maar eens over na: u staat s’ochtends op en kiest uw kleding voor de dag. Hebt u zich ooit afgevraagd waarom u voor een bepaalde kleur kledingstuk heeft gekozen en of het misschien uw gedrag/emoties kan beïnvloeden of hoe anderen op u reageren? Als u de betekenis achter de gekozen kleuren zou weten, dan zou het u veel inzicht geven in uzelf.

De kleuren die we dragen reflecteren niet alleen onze eigen emoties maar ze communiceren ook een boodschap naar anderen. Bepaalde kleuren maken u vrolijker terwijl andere kleuren u helpen te concentreren of juist te kalmeren. We zijn omringd door kleur. Zonder dat we het realiseren, gebruikt ons bewustzijn dit krachtig middel om onze diepste gedachten en gevoelens te communiceren met behulp van onze kleur keuzes in kleding. De mensen om ons heen nemen deze vorm van communicatie onbewust waar. Vergeet niet, alvorens we iets zeggen hebben de kleuren die we dragen al voor ons gesproken omdat kleur met de snelheid van licht reist.

De Taal van Kleur, de relatie tussen kleur en het menselijk gedrag, is een bewezen en krachtig middel om uw leven in eigen hand te nemen. Het is een simpel maar erg krachtige manier om inzicht te krijgen in uzelf en anderen alsmede om pro-actief veranderingen aan te brengen in uw gedragspatroon en gedachten.

 

Nu we dit weten...

In ons leven zijn alle 17 kleuren even belangrijk. Elke kleur staat voor een eigenschap, emotie die belangrijk is om mooi in balans te zijn, om harmonie te ervaren. En dat is niet altijd even eenvoudig toe te passen, hier zal ik later in een andere blog dieper op in gaan.

Vandaag wil ik de 3 belangrijkste kleuren toelichten. En dit geldt zowel voor mannen als vrouwen, kinderen of volwassenen.

Welke kleuren zouden er zeker in je kleerkast "moeten" hangen en nog liefst als bovenstuk? Awel, het gaat om de kleuren helderblauw, roze en wit.

En waarom nu juist die drie kleuren, Cindy? En geen andere? Ik heb niks met roze, of met wit, hoor ik hier en daar al vallen. Ik leg het je uit.

Mensen die zich graag willen laten coachen door mij, komen altijd met een hulpvraag. voor de ene is dit meer zelfvertrouwen, voor de ander duidelijker communiceren of knopen durven doorhakken... En dat is goed. Ze willen aan zichzelf werken, ze willen verandering in hun leven. En daar hebben we wel wat eigenschappen voor nodig. En laat daar nu deze drie kleuren behulpzaam bij zijn.

WIT:  openheid, de mogelijkheden open houden, openstaan voor verandering

BLAUW: veiligheid, geborgenheid, communiceren, vertrouwen

ROZE: zelfzorg, lief zijn voor jezelf, hulp durven vragen

Kan je begrijpen waarom de combinatie van deze drie zo belangrijk is als je iets in beweging wil zetten?

liefs Cindy


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.