Nieuwe maan en essentiële oliën

Al twee nachten op rij slaap ik amper vijf uur, en dat terwijl ik zeker acht uur nodig heb om me energiek te voelen. Het is chaos in mijn hoofd en de onrust neemt het van me over: te veel ideeën, te veel plannen en geen overzicht. Waar is die focus naartoe die me zo dierbaar is? Deze nacht zat ik om 1u nog vlijtig aan mijn pc omdat het ene inzicht na het andere binnenviel. Na twee dagen van introspectie was de drang immens groot om deze innerlijke onrust op te ruimen. Tot mijn oog viel op de nieuwe maan. Inderdaad: de maanenergie houdt me wakker! En ze heeft eveneens iets te maken met mijn onrust en opborrelende ideeën… Wat is de betekenis van de nieuwe maan? In deze blog bespreek ik wat er in astrologische kringen wordt verteld over leven met de maan en neem ik er ook graag de wetenschap bij: zijn de mythes over de maan een feit of een fabel?

De invloed van de maanenergie

Ik ben geen astrologe maar ik leef wel bewuster volgens de maanstanden. Omdat ik regelmatig met mijn neus op de feiten word gedrukt. Als ik in een proces beland dat gepaard gaat met veel onrust, dan moet ik maar naar de maanstanden kijken en ik weet hoe laat het is. Terwijl ik vroeger gewoon dacht “daar heb je het weer, die onrust.” Ik kon niet begrijpen waar het vandaan kwam. Waarom voel ik me het ene moment zo “in control” over alles en het andere moment als een kip zonder kop? Jawel, omdat de maan er voor iets tussenzit.

 

De maan is een ontzettend krachtig natuurverschijnsel. Als je weet dat de maan het tij in onze oceanen beïnvloedt, dan kan je jou wel voorstellen hoe het ook ons “mensjes” kan beïnvloeden. Al in de oudheid geloofde de mens dat de stand van de maan mee bepaalt hoe wij ons voelen. Elke maanfase heeft een unieke betekenis, en hoewel je aan de hemel niets ziet is de betekenis van de nieuwe maan de meest bijzondere.

** NIEUWE MAAN ***

Deze periode staat voor een nieuw begin, een nieuwe cyclus met nieuwe mogelijkheden en plannen. Zet stappen richting je doel, ontdoe je van spullen en shit wat je niet meer dient en maak gebruik van de energieboost die de nieuwe maan je kan geven! Tijd om eindelijk vooruit te komen ✨

Als je gevoelig bent voor de maanstanden kan je enkele dagen voor de nieuwe maan klachten ervaren zoals hoofd/nekpijn, onrustig gevoel en kan het zijn dat je slechter slaapt.

Voor mij is de nieuwe maan ideaal om een droombord te maken. Ik zet me dan even rustig neer en doe een meditatie. Wat wil ik, waar liggen mijn diepste verlangens. De kleuren die opploppen, vertellen me dan altijd meer. en doen me gevoelens omzetten in acties. 

Daarna gebruik ik essentiële oliën om mijn dromen te gaan manifesteren. Elke fase andere oliën met daadkrachtige affirmaties.

Gebruik bijvoorbeeld de essentiële olie Release van Young Living ter ondersteuning. Een mooie mix van oa Ylang Ylang, Geranium, Royal Hawaiian™ sandalwood, Grapefruit, Tangerine, Spearmint, Lemon, Blue cypress, Ocotea, Jasmine, Blue tansy, en Rose.

Doe een paar druppels in de diffuser of smeer ‘m op je polsen en/of hart of inhaleer vanuit het flesje.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.