Drie eenvoudige oefeningen om jezelf te aarden wanneer angst opkomt

Heb je ooit zo van die dagen dat je je helemaal uit balans voelt? Wanneer je geest van gedachte naar gedachte springt en je je gewoon niet op één ding kunt concentreren. Dan begint het zelfoordeel in te komen en neemt angst over van daar. Nou, als je een mens bent, dan is het onwaarschijnlijk dat je je nog nooit zo hebt gevoeld!

 

Dit kan een indicatie zijn dat je Wortelchakra uit balans is en wat aandacht nodig heeft. De chakra's zijn 'energiecentra' in het lichaam.

Net zoals ons lichaam bestaat uit fysieke structuren zoals botten, spieren en inwendige organen, zijn ook wij opgebouwd uit energie.

Er zijn 7 chakra's die zich van ons stuitje tot de kruin van ons hoofd bevinden. En vergelijkbaar met een afvoer die verstopt raakt en vervolgens bacteriën, schimmels en andere "smurrie" verwerft, raken onze energiecentra ook verstopt.

De Wortelchakra wordt geassocieerd met aarding en stabiliteit. Als het uit balans is, kunnen we ons uit ons lood geslagen voelen of wat onzeker en gebrek aan vertrouwen ervaren. Het is belangrijk om onze wortelchakra in evenwicht te brengen, omdat we een solide basis nodig hebben om ons volledige potentieel te bereiken. Wanneer de Wortelchakra in balans is, voelen we ons zo geaard als een eik, maar toch zo vrij als een vogel! Hierna volgen enkele eenvoudige methoden om het evenwicht te vinden op momenten dat onze stabiliteit wordt getest.

1. NEEM EEN DIEPE ADEM EN KOM NAAR UW GEVOELENS

Dit lijkt misschien belachelijk voor de hand liggend en veel te simpel om op deze lijst te staan! Eentje waardoor je misschien denkt: "Hallo, ik haal duizenden keer per dag adem!" En dat is een waar statement. Als mens, gemiddeld doen we ongeveer 17-23.000 ademhalingen per dag! Dit proces is echter voor de meeste mensen vaak onbewust. Wanneer was de laatste keer dat je er eigenlijk voor koos om IN TE ademen en vervolgens UIT te ademen met bewustzijn over hoe ademhaling je eigenlijk VOELDE? Het kost een bewuste inspanning om dit te doen en kan op een overweldigend moment een game changer zijn.

Een van mijn favoriete oefeningen wanneer ik me angstig voel, is om gewoon mijn ogen te sluiten en een hand over mijn buik te leggen en mijn andere hand over mijn hart. Ik haal dan diep, bewust IN, houd het even vast zodra mijn longen op volle kracht zijn en adem dan langzaam UIT en laat de lucht uit mijn longen ontsnappen. Ik ontdek dat door mijn hartruimte - mijn plaats van liefde en mededogen, met mijn kernruimte - mijn plaats van actie te verbinden, ik mezelf terug kan uitnodigen in het moment en opnieuw contact kan maken met mijn eigen KRACHT & VREDE.
Terwijl je ademt, kun je beginnen 'tot je zinnen te komen'. Dat is, bij elke inademing, beginnen op te merken wat er in je fysieke lichaam gebeurt. Let op de fysieke sensatie van de lucht die je neus binnenkomt en ga dan naar de subtiele geluiden die je met je oren hoort, of de consistente hartslag. Het is een uitnodiging om opzettelijk aandacht te gaan schenken, jezelf uit te nodigen in het huidige moment en uit het verleden of de toekomst, die beide niet bestaan. Op dat moment is het een gelegenheid om de angst los te laten en vertrouwen en liefde te kiezen. Dit kan slechts enkele ademhalingen vergen of 2-3 minuten van bewuste ademhaling verlengen.
 

2. Fysisch aarden  OM emotioneel te aarden

De beoefening van yoga is een uitbreiding van de ademoefening die we hierboven hebben besproken. Yoga wordt gedefinieerd als "vereniging" en meer specifiek, "vereniging van lichaam, geest en ziel". Het combineert fysieke bewegingen in het lichaam (asana) met onze levensenergiekracht of adem (prana) om harmonie en balans fysiek, mentaal en spiritueel te creëren. Er zijn specifieke yogahoudingen die kunnen helpen het wortelchakra in balans te brengen en een gevoel van veiligheid en vertrouwen te creëren wanneer je je overweldigd voelt. Hier zijn een paar van mijn favorieten. 

KINDERhouding (BALASANA): Breng je knieën naar de grond en zet je heupen op je hielen. Open je knieën breder dan de heupafstand en laat je grote tenen elkaar raken. Leg je borst op de grond tussen je knieën en strek je armen voor je uit. Breng je voorhoofd en handpalmen naar de aarde. Voel hoe de grond je ondersteunt in deze houding, merk de veiligheid op die je voelt. Adem in Adem Uit.

VOORWAARTS (UTTINASANA): Houd je voeten op heupafstand van elkaar of breder. Scharnier naar voren op je heupen en "vouw" je lichaam in de helft (zoals een vel papier of papier dat in twee wordt gevouwen). Buig je knieën zoveel als je nodig hebt, ontspan je hoofd en nek zodat de kruin van je hoofd naar de grond reikt. Je kunt je armen buigen en tegenovergestelde ellebogen grijpen en een zachte zwaai van links naar rechts vinden, of gewoon zwaar hangen met ontspannen armen naar de aarde. Ontspan je gezichtsspieren en merk het gevoel in je lichaam op terwijl je zachtjes ademt.

 
 
 
 

 

3. VOEG ESSENTIËLE OLIËN AAN DE MENGSEL EN LAAT DE MAGIE BEGINNEN

Het gevoel dat overeenkomt met de Wortelchakra is geur. Welke betere manier om verbinding te maken met dit geweldige gevoel dan goedheid in te ademen van die essentiële oliën bieden ?! Diffusen van de oliën Lavendel en Cederhout tijdens het uitvoeren van de twee bovenstaande oefeningen bevorderen niet alleen een gevoel van diepe ontspanning, maar creëren ook focus in tijden van wanorde. De exclusieve mix Tranquil van Young Living omvat zowel lavendel als cederhout, samen met Romeinse kamille. Ik merk dat wanneer ik deze mix inadem op momenten dat ik stress voel, het me helpt om me te verbinden met de eenvoud van mijn ademhaling en een gevoel van kalmte vanbinnen te creëren. Mijn andere favoriete oliën om in te ademen om een ​​gevoel van aarding te creëren, zijn Frankincense, Vetiver en Palo Santo.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.