Rainbowkids - regenboogkinderen

Je kent vast de term nieuwetijdskinderen. In de jaren ’80 en ’90 spraken ze voornamelijk over indigo- kinderen en kristalkinderen. Deze nieuwetijdskinderen zijn vernoemd naar hun energetisch systeem. De indigo- kinderen hebben namelijk een overheersend indigo- blauw in hun aura en de kristalkinderen, hebben heldere edelsteenachtige kleuren in hun aura, met kristallen in hun energieveld. Maar hoe herken je regenboogkinderen?

Nieuwe generatie kinderen

Momenteel komt er een nieuwe generatie kinderen naar de aarde toe om ons te helpen bij het creëren van een liefdevol en vredig bestaan.  Zij  heten regenboogkinderen. Deze kinderen kenmerken zich, doordat hun aura bestaat uit alle kleuren van de regenboog.

Vanaf ongeveer 2010 zijn deze kinderen met meerderen naar de aarde gekomen. We weten nog niet zo veel over deze kinderen, omdat de meeste kinderen nog baby’s, peuters en kleuters zijn en er nog maar zeer weinig geïncarneerd zijn. Graag wil ik jullie iets vertellen over regenboogkinderen. Ik ken namelijk één kindje, waarvan ik zeker weet dat het een regenboogkind is.

Vrede, liefde en harmonie

Zoals je al in een eerder bericht kon lezen, kiezen de kinderen hun ouders. De regenboogkinderen kiezen ouders die hetzelfde trillingsniveau hebben als hunzelf. Dit betekent dat ze meestal geboren worden bij ouders die zelf een kristalkind of sterrenkind zijn.

Meestal komen ze terug om anderen verder te helpen, zodat zij tot een hoger spiritueel niveau komen. Ze hoeven niet op advies van de spirituele wereld terug te komen, maar willen dit zelf.

Dit betekent tevens dat deze kinderen geen of weinig karma met zich meedragen. Ze hoeven dus niets of weinig af te lossen en zullen daarom niet gauw voor disfunctionele gezinnen kiezen.

Liever worden ze geboren in gezinnen die leven in liefde, vrede en harmonie. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar uitzonderingen komen vaak voort door de keuze (van vrije wil) van de ouders waar de kinderen geboren worden.

Waar komen ze vandaan?

Regenboogkinderen komen uit een hoge dimensie. Sommigen zeggen dat ze uit de negende dementie komen, afkomstig van de groen-gele straal. Deze staat voor vreugde en collectief bewustzijn.

Omdat regenboogkinderen hoog spiritueel zijn, kunnen ze bezoek krijgen van lichtwezens uit andere dementies. Tevens kunnen ze communiceren met engelen, overledenen en wezens van andere planeten/ dimensies.

De zwangerschap van een regenboogkind

Tijdens de zwangerschap zou je al kunnen merken dat je een regenboogkind mag ontvangen. Met deze kinderen kun je makkelijk energetisch contact leggen. Ze zijn namelijk telepatisch begaafd.

Ze zijn een open boek en kunnen je veel vertellen over hun komst. Ze kunnen aangeven wanneer ze geboren willen worden, welke kleuren ze in hun babykamer willen en met welk doel ze naar jullie ouders zijn toegekomen.

Ze passen zich makkelijk aan en omdat hun energie zo zacht en licht is, botst hun energieveld niet met die van de moeder. (De zwangerschap verloopt vaak voorspoedig en er is weinig sprake van harde buiken). Daarnaast geven deze kinderen in de buik al heling aan de moeder en haar dierbaren. Prachtige blauw licht is dan zichtbaar.

Energetisch gezien dragen ze op zielsniveau een aantal kenmerken met zich mee. Het regenboogkindje waar ik nu over schrijf, droeg energetisch een kroontje en een soort symbool (initiatie) op het hartchakra.

Regenboogkinderen zijn erg gevoelig voor stress. Liefde, vrede en harmonie is voor hen belangrijk. Zorg daarom dat je tijdens de zwangerschap goed voor jezelf zorgt. Ontspannen zijn en vrolijkheid vinden ze belangrijk en zorgen ervoor dat je je zwangerschap rustig, samen met je kindje kan doorlopen.

Regenboogkinderen leven het liefst in een gezin waarbij vrede, liefde en harmonie, centraal staan.

Regenboogkindje als baby

Als baby zijn ze vaak rustig en kalm. Ze zijn niet behoeftig, dus vragen ook niet veel van de ouders. Ze hebben vaak grote blauwe of bruine ogen. Ze zijn als baby erg wijs en onderzoeken hun speelgoed nauwkeurig.

Vooral speelgoed dat mechanisch is, vinden ze fantastisch. Ze hebben oog voor detail. Ben je naar de kapper geweest of heb je andere kleding aan, dan zullen ze je kritisch bekijken. Je kunt zelfs al van hun ogen aflezen, wat ze er van vinden.

Ze houden van heldere, felle kleuren. Daarnaast zijn ze als baby vrolijk, hun ogen stralen. Ze zijn geboren om te lachen en houden er ook van om aan het lachen gemaakt te worden. Ze uiten zich soms als een clown, door zelf gek te doen en te klieren.

De aura van een regenboogkindje

Bij dit kindje zag ik veel groen, oranje en blauw/paars. Groen betekent dat ze over helende gaves beschikken. (De kleuren zijn overeenkomstig met smaragd of jade groen).

Daarnaast zul je een kleur roodgoud, dat neigt naar oranje zien. Deze kleur zie je vaak bij mensen die weinig of keen karma hebben. Hun mannelijke en vrouwelijke energie is in balans en hun aura beschikt over alle kleuren van de regenboog. Deze kleuren schijnen als een soort zoeklichten door elkaar heen.

Liefde op alle vlakken

Wat ik zo bijzonder vond aan dit kindje is dat het een ongelooflijk veel onvoorwaardelijke liefde, vreugde en wijsheid heeft. Regenboogkinderen dragen de boeddhistische wijsheid bij zich. Ze zullen boeddha’s, klankschalen en yoga oefeningen erg interessant vinden.

Het heeft een groot hart, brengt vreugde, vrede, liefde en harmonie naar hun ouders toe. Het kan makkelijk loslaten, hecht geen waarde aan materialistisch dingen en is zeer empatisch begaafd.

Regenboogkind als kleuter

Als peuter-kleuter is het altijd vrolijk en wanneer het niet vrolijk is, kan het ook zo weer vrolijk gemaakt worden. Leidt je kindje af, geef het liefde en aandacht en hij gaat weer vrolijk verder.

Wanneer je ze liefde geeft, zul je het dubbele terug krijgen. Ze kunnen je erg goed doorzien en weten wanneer je de waarheid spreekt. De waarheid, afspraken en rechtvaardigheid zijn voor hun erg belangrijk.

Het is daarom beter eerlijk te vertellen hoe je je voelt, dan dat je dit verzwijgt en dingen doet die je niet wilt of leuk vindt. Ze kunnen erg goed relativeren en kunnen makkelijk accepteren hoe situaties zijn.

Wanneer  je uitleg geeft van een situatie en je vertelt je gevoel erbij, zullen ze je gevoelens respecteren en uiteindelijk doen wat hen gevraagd wordt. Wees duidelijk en oprecht. Maak geen strijd met deze kinderen, hier kunnen ze niet tegen en het effect zal ook averechts zijn. Als je afspraken met ze maakt, kom ze dan ook na. Door hun grote hart, kunnen ze makkelijk vergeven en opnieuw vertrouwen winnen bij mensen die hen wat hebben aangedaan.

Ze willen graag iedereen helpen en staan daarom ook altijd in dienst van een ander. Wanneer ze zien dat iemand heling nodig heeft, zullen ze de aandacht proberen te trekken van diegene en geven hun regenboogenergie aan de ander. Daar hoeven ze niet veel voor te doen, ze hoeven er alleen maar naast te staan of gebruiken hun handen. Ze worden gestuurd vanuit de andere kant. Als ze zien dat mensen met verkeerde intenties omgaan met hun dierbaren, zullen ze hun dierbaren waarschuwen en ze hier voor beschermen.

Ondanks hun zachtaardigheid hebben regenboogkinderen een sterke persoonlijkheid.

Deze kinderen hebben een sterke persoonlijkheid, ze weten en bereiken wat ze willen, maar zonder egoïstisch te zijn. Ze zijn goed in vertrouwen en hebben geen of weinig angst. Daarnaast zijn ze minder gevoelig voor allergieën, eczeem en hebben vaak een goed immuunsysteem. In tegenstelling tot de kristalkinderen die zeer gevoelig zijn op dit vlak.

Maak gebruik van kleuren

Daarnaast zijn ze erg gevoelig voor kleuren. Ze zullen kleuren gebruiken die ze nodig hebben in het dagelijkse leven en geven de voorkeur om vrolijk gekleurde kleding te dragen. Mijn advies is ook om deze kinderen zelf hun kleding te laten kiezen of de kleur beker waar ze uit willen drinken. Dit hebben ze namelijk nodig.

Ze denken vaak in kleuren. Als ouder is het leuk om hier spelletjes mee te doen. Als je kindje een sterke voorkeur heeft voor een bepaalde kleur, heeft het dit waarschijnlijk nodig. Wanneer je de betekenis weet, kun je daar als ouder op inspelen, door zelf de behoeftes die het kind nodig heeft, te vervullen.

Zonlicht en liefde voor de aarde

Deze kinderen zullen het buitenspelen verkiezen boven binnen spelen. Toch hebben ze een hekel aan vieze handen. Wanneer ze spelen in de zandbak komen ze vaak vragen of je de handen wil schoonmaken.

Ze hebben zonlicht nodig om zich op te kunnen laden. Zonlicht bestaat namelijk uit alle kleuren van het spectrum. Zo kunnen ze de kleuren die ze nodig hebben oppikken in hun systeem en zichzelf weer opladen. Je zult merken dat de kinderen hierdoor, hun energie kwijt kunnen, beter in hun vel zitten en beter kunnen slapen.

Ze zijn gevoelig voor alles wat met de aarde te maken heeft. Ze voelen zichzelf één met de natuur. Zo zag dit regenboogkindje een reclame van het Wereld Natuur Fonds met alle mooie beelden uit de natuur en begon te huilen. Het voelde wat de aarde allemaal moet doorstaan en dat we de aarde meer moeten beschermen. Het voelde letterlijk het verdriet van de aarde.

Voeding

Ze eten het liefst alles zo puur mogelijk. Wees daarom niet verbaasd als ze een rauw stuk aardappel of broccoli in hun mond stoppen en dan zeggen: ‘mmm lekker’. Ook kunnen ze zelf goed aangeven welke voeding goed voor hen is. Laat je kind dus zelf bepalen welke groente of welk fruit hij wil eten. Ze kiezen vaak wat ze op dat moment nodig hebben.

Creatief en innovatief

Ze zijn vaker linkshandig, zijn creatief en houden van dansen en muziek.  Ze kunnen ontroert raken van mooie muziek of een prachtige dansvoorstelling. Tekenen en schilderen zullen ze ook leuk vinden. Probeer als ouder dit te stimuleren. Zoals ik al zei, zijn kleuren belangrijk voor hen. Door te tekenen en schilderen kunnen ze zichzelf beter uiten.

Daarnaast denken ze vaak out of the box. Ze komen met ingenieuze ideeën waar volwassenen nog veel van kunnen leren!

Regenboogkinderen hebben een grote verbeeldingskracht en beschikken over een hoge vorm van logica. Hierdoor kunnen ze creatieve of innovatieve oplossingen bedenken.

De bemiddelaar in het gezinsleven

Ze zullen er alles aan doen om vrede en harmonie te verwezenlijken op onze aarde en zullen ons op deze manier verder helpen naar een hoger spiritueel doel. Ze zullen bemiddelaars zijn tussen ouders en er alles aan doen om vrede en harmonie in het gezin te bewaren.

Wanneer onenigheid ontstaat tussen ouders, zal dit gelijk een weerspiegeling hebben op het kind. Ze voelen zich verantwoordelijk voor hun ouders en onderlinge problemen, weerstand en onenigheid. Ze zijn als een spiegel voor ons. Ze zullen ons terechtstellen en vertellen waar het daadwerkelijk om gaat in het leven. Door naar dit kind te kijken, leren we veel over onszelf.

De uitdaging voor een regenboogkind 

Door hun goedheid, in dienst staan van anderen, hun onvoorwaardelijke liefde voor alles om hen heen en omdat ze weinig angst kennen, zullen ze moeten leren dat niet iedereen het beste met hen voor hebben en dat niet iedereen te vertrouwen is. Ze moeten leren grenzen stellen en ‘nee’ durven zeggen.

Uitdaging voor ouders

Regenboogkinderen zijn dus zeer gevoelig en hebben daarom vaak baat bij een zachte en geduldige aanpak. Ondanks hun zachtheid hebben deze kinderen een zeer sterke persoonlijkheid. Het opvoeden van deze kinderen lijkt daarom niet altijd gemakkelijk. Daarnaast zullen ze het gedrag van de ouders spiegelen. Ze confronteren ons met de werkelijkheid of waarheid en soms kan dit pijnlijk zijn.

Besef dat deze kinderen helpen je te transformeren naar een hoger spiritueel niveau. Dit gaat natuurlijk niet altijd over rozen. Maar uiteindelijk is dit proces zeer waardevol. Zowel voor kind als voor de ouder.

Liefde en licht en dat je samen met je kindje spiritueel verder mag ontwikkelen!

In het boekje over REBO maken wij, Team Oil2BLoom, gebruik van de intentie en de kleuren van 7 chakra’s. Huh wat??
Wat zijn chakra’s eigenlijk?

Chakra’s zou je kunnen omschrijven als energiecentra. We hebben er honderden zo begrepen wij van yogi docenten, maar er zijn 7 hoofdchakra punten.
Deze 7 hoofdchakra’s hebben wij als uitgangspunt genomen voor de verhalen over ezeltje Rebo die graag een unicorn wil worden. Wij volgen hun intenties, eigenschappen en kleuren. 

Je hoeft er als ouder niet in te geloven wat ons betreft. Het maakt de verhalen en de meditaties niet minder werkzaam. Maar wij als Team Oil2Bloom geloven dat als deze chakra punten, deze energiecentra helemaal in balans zijn, dat het kind en de volwassen mens ook helemaal in balans is. De levensenergie kan dan goed stromen. 

Elke chakra staat voor een specifieke eigenschap van de mens. De kleur die erbij hoort gebruiken we als anker. Middels de kleur kunnen we bepaalde eigenschappen op een nog dieper level verankeren en de kleuren gaan symbool staan voor die eigenschap waardoor het kind als vanzelf zal voelen dat hij nog wat meer aan de blauwe of rode chakra moet doen. 

 1. De eerste chakra zit onderaan je stuitje en draagt de kleur rood.
  Deze zorgt dat je geaard bent en dat jij je veilig voelt in jezelf en in de wereld. 
 2. De tweede chakra zit bij het heiligbeen tussen je stuitje en je navel en draagt de kleur oranje.
  Dit chakra staat voor het uiten van je emoties en je helemaal goed voelen in je geaardheid/seksualiteit en het hebben van relaties.
 3. Het derde chakra zit op navelhoogte en wordt ook wel de zonnevlecht genoemd. Deze draagt de kleur geel.
  Dit chakra staat voor blijdschap, zelfwaardering en doen. Naar buiten treden.
 4. Het vierde chakra zit ter hoogte van je hart en wordt ook het hartchakra genoemd. Het draagt de kleur groen.
  Dit chakra staat voor liefde, compassie naar jezelf en naar de ander. Dit gaat om geborgenheid, vertrouwen en balans. 
 5. Het vijfde chakra zit ter hoogte van je keel en deze draagt de kleur blauw.
  Het is van invloed op de stofwisseling en staat voor jezelf uitspreken. Als jij jezelf uitspreekt dan reinig je jezelf als het ware van opgekropte emoties.
  Nee zeggen, grenzen aangeven en vertellen hoe jij je voelt horen bij dit punt.
 6. Het zesde chakra zit ter hoogte van je voorhoofd en is wel bekend als derde oog. Dit chakra draagt de kleur indigo (blauw-paars).
  Dit chakra staat voor veel zaken. Innerlijk weten, intuïtie en verbondenheid met de andere dimensies. Het is van invloed op jouw levenskeuzes.
 7. Het zevende chakra zit ter hoogte van je kruin. Dit is een heel belangrijk chakra als het gaat om de energiestroom. Vaak in visualisaties moet je ook dit chakra open zetten om jezelf helemaal te schonen met energie.
  Dit chakra staat voor spiritualiteit en het besef van eenheid en verbondenheid met de Bron. 

Rainbowkids is een concept waarin verbinding centraal staat.

Verbinding via massage, geuren en kleuren, afiirmaties en visualisaties,

Ben je hier naar op zoek?

lees meer via de link.

Of vraag je gratis e-book aan. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

aurelia
een jaar geleden

hey lieve Angelica
ik ben in 1997 geboren en heb onwijs veel karma.
maar zou ik alsnog een regenboogkind kunnen zijn