Hoe je diffuser juist reinigen?

Hoe je diffuser juist reinigen?

Etherische olieverstuivers zijn HET perfecte hulpmiddel om een ​​ruimte te vernevelen. Je kan essentiële oliën uitkiezen om de zintuigen op te frissen, te reinigen, energie te geven, te gronden, op te vrolijken of te kalmeren, allemaal met behulp van een diffuser. 

Als je ook een fan bent van etherische oliën, heb je waarschijnlijk voor bijna alles een diffuser van etherische olie. Om nog maar te zwijgen, een diffuser in bijna elke kamer. 

Sterker nog, het is zeldzaam in ons huis om niet ten minste één diffuser te hebben die een humeurverhogende blend in de lucht pompt! Ik heb er altijd een terwijl ik schrijf en onze dochter zal ons niet laten vergeten de hare voor het slapengaan aan te hebben. 

En na het koken van het diner, werkt de diffuser in de keuken als een charme om alle funky geuren te verwijderen. Dat is slechts een van de vele manieren waarop ik mijn neutralisatie-blends gebruik. Wat ik ook verspreid, onze diffusers kunnen van binnen een beetje vies worden.  

 

Moet je een diffuser schoonmaken?

Ik heb geleerd dat dagelijks gebruik ervoor kan zorgen dat er "jakkes" dingen in een diffuser ontstaan. Hoewel het volkomen normaal is. Wat veroorzaakt opbouw in diffusers? 

In de eerste plaats zijn er drie dingen die de oorzaak zijn van alle "jakkes": 

# 1 Water en etherische oliën verdampen en verspreiden zich met verschillende snelheden. Na verloop van tijd hopen zich etherische olieresten op in de bodem van het waterreservoir en op de oscillatorschijf.  

Wat is een oscillatorschijf? Het is de kleine ronde plaat, meestal in een klein gaatje of dividend aan de onderkant van de diffuser. Wanneer we een diffuser aanzetten, trilt de oscillator ongelooflijk snel. Deze trilling creëert op zijn beurt de mist die uit de diffuser stroomt. 

# 2 Het type water dat u aan uw diffuser toevoegt, kan extra opbouw veroorzaken. Ik weet zeker dat je je hebt afgevraagd of je leidingwater kunt gebruiken om te verspreiden? Het antwoord hangt af van de staat van uw kraantjeswater. Kraantjeswater heeft vaak een hoog gehalte aan ijzer, kalk of andere zware mineralen. Als u hardwatervlekken in uw douche, badkuip of wastafels heeft, giet het dan absoluut niet in uw diffuser! De meeste fabrikanten raden aan om gedistilleerd of gefilterd water te gebruiken voor diffusie.  

# 3 Ik weet dat je het eerder hebt gehoord, maar ik moet het nog een keer zeggen: de kwaliteit van de essentiële oliën die je koopt, is belangrijk! Als u een olie verspreidt die is verdund met een dragerolie of wie weet wat nog meer, kan dit het gebruik van uw diffusers beïnvloeden. Dit zijn de enige essentiële oliën die ik gebruik.

Nogmaals, moet je een diffuser schoonmaken? Dit is de deal,

Ongeacht het water en de oliën, u kiest ervoor om te vernevelen en het type diffuser dat u heeft, het is absoluut noodzakelijk om te leren hoe u een diffuser reinigt, voor de nauwkeurigheid van de diffusie en de lange levensduur van uw diffuser zelf.   

Kortom, als u wilt dat uw huis geweldig ruikt terwijl u profiteert van de essentiële oliën van aromatherapie, moet u ze schoonmaken! Een diffuser die in vuil is gestapeld met een verstopte oscillator-schijf werkt niet goed. En u verspilt in wezen uw geld aan oliën. Om nog maar te zwijgen, een vuile diffuser kan helemaal stoppen met werken. 

Dus dames, aan de schoonmaak! 

Hoe een diffuser schoon te maken?

3 methoden voor het reinigen van etherische olievernevelaars.

Nu u weet waarom we onze diffusers moeten onderhouden, heb ik 3 methoden om een ​​diffuser schoon te maken. 

Ik begin met de snelste techniek en deel daarna twee opties voor dieptereiniging. En zoals altijd kunt u ook de handleiding bij uw diffuser raadplegen voor reinigingsinstructies. 

 

# 1 Hoe maak je een diffuser schoon met alcohol wrijven - snelste methode

Ik raad aan om je meest gebruikte diffusers eens per week snel schoon te maken. Het duurt maar een paar minuten en het helpt enorm om de opbouw te verminderen en alles soepel te laten verlopen. 

 1. Zet je diffuser uit en haal de stekker uit het stopcontact. Giet vervolgens eventueel resterend water en olie in het waterreservoir weg.
 2. Veeg de binnenkant van de diffuser af met een microvezeldoek of een andere pluisvrije handdoek. 
 3. Dompel vervolgens een wattenstaafje in ontsmettingsalcohol en maak de oscillatorplaat aan de onderkant van de diffuser voorzichtig schoon. 
 4. Gebruik de andere kant van het wattenstaafje gedrenkt in ontsmettingsalcohol om eventuele andere spleten met overmatige opbouw te reinigen. 
 5. Spoel het reservoir af met gedestilleerd of gefilterd water en veeg schoon met de andere kant van de microvezeldoek. 
 6. Werk af door de buitenkant van de diffuser schoon te maken met de vochtige microvezeldoek. 

# 2 Hoe diep een diffuser schoon te maken met azijn 

Een keer per maand geef ik onze diffusers een grondige diepe reiniging. Hoe maak je een diffuser diep schoon? Er zijn twee opties om een ​​diffuser diep te reinigen. Beide kunnen helpen bij het herstellen van een diffuser die je hebt gebruikt met hard water of goedkope oliën. 

 1. Vul het waterreservoir tot halverwege de lijn met gedestilleerd water.
 2. Voeg 2 theelepels gedistilleerde witte azijn toe aan het waterreservoir. 
 3. Zet de diffuser aan en laat 5 minuten draaien zodat de azijn hardnekkige watervlekken en olieresten kan verwijderen. 
 4. Schakel na het draaien de diffuser uit, haal de stekker uit het stopcontact en giet de inhoud eruit. 
 5. Spoel af met gedestilleerd water en gebruik een pluisvrije doek om de binnen- en buitenkant schoon te vegen.  

# 3 Hoe diep een diffuser schoon te maken met Castilla Soap

Houdt niet van de geur van azijn, maar moet je je diffuser grondig reinigen? Ik ook! Hoe maak je een olieverspreider zonder azijn schoon? Castillaanse zeep doet geweldig werk als een zachte natuurlijke reiniger. Net als gedistilleerde azijn kan Castiliaanse zeep hardnekkige aanslag verwijderen en een diffuser diep reinigen om hem stiller en efficiënter te laten werken. 

 1. Zet je diffuser uit en haal de stekker uit het stopcontact voordat je het resterende water en olie in het reservoir giet. 
 2. Vul je aanrecht halverwege met warm water en enkele druppels Castiliaanse zeep om een ​​diffuserbad te creëren. 
 3. Bekijk al je diffuseronderdelen. Degenen die geen elektrische componenten bevatten, kunnen aan het bad worden toegevoegd. 
 4. Laat 5 tot 10 minuten inwerken. Veeg vervolgens met een zachte doek het hele oppervlak van elk diffuseronderdeel schoon. 
 5. Gebruik voor gebieden met hardnekkige opbouw een wattenstaafje met een paar druppels etherische olie van citroen om te verwijderen. 
 6. Spoel elk onderdeel af en droog met een pluisvrije doek. 
 7. Zorg ervoor dat alle onderdelen droog zijn voordat je ze weer in elkaar zet. 

.

Hoe vaak moet je een diffuser schoonmaken?

Young Living raadt aan om je diffuser na elk gebruik af te spoelen of uit te vegen om opbouw te minimaliseren. Evenals om uw diffuser elke 1 tot 2 maanden diep te reinigen. 

We gebruiken onze diffusers zo vaak dat ik niet de tijd neem om ze tussendoor schoon te maken. Dus ik doe een keer per week een snelle reiniging en een keer per maand een diepe reiniging. Het is echt aan jou hoe vaak je de jouwe schoonmaakt! 

Als je echter merkt dat een van je diffusers niet optimaal werkt of harde geluiden maakt, dan is het zeker tijd om een ​​grondige reiniging te plannen! 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.