Olie in de kijker: Copaiba

Olie in de kijker: Copaiba

Wat is Copaiba-olie?

Copaiba olie is een etherische olie, die wordt gedestilleerd uit de hars/ het sap van de copaiba-boom. Het is een olie die je gezondheid kan ondersteunen.

Waar komt deze olie vandaan?

Copaiba bomen zijn groenblijvende bomen van 15 tot 30 meter hoog. De olie wordt verkregen door de stoomdistillatie van de gomhars van de Braziliaanse copaiferaboom en is rijk aan caryofyleen. Veel van deze gebieden zijn alleen in het natte seizoen en per boot bereikbaar. Voor de copaiba olie van Young Living wordt het sap van een soorten copaiba boom gebruikt. Andere merken mengen graag meerdere soorten.

(Copaifera officinalis)

Open een fles essentiële olie van Copaiba en laat de geur van het Amazone-regenwoud naar buiten komen. Met stoom gedestilleerd en hars getapt van de Braziliaanse Copaifera officinalis- boom, Copaiba etherische olie heeft een warme, houtachtige geur en bevat het natuurlijk voorkomende bestanddeel beta-caryophylleen, waardoor het een populaire toevoeging is aan veel spa- en huidbehandelingen. Met een geruststellend, aards aroma en een groot aantal toepassingen, is Copaiba de perfecte dagelijkse verwennerij om je getransporteerd te voelen naar een weelderig Zuid-Amerikaans landschap. Lees verder voor onze favoriete manieren om Copaiba-olie te gebruiken.

Toepassingen

1. Vochtinbrengende creme

    Heeft je huid een oppepper nodig? Copaiba etherische olie vermindert oneffenheden en bevordert het uiterlijk van een jeugdige, stralende gloed. Voeg elke avond voor het slapengaan een paar druppels toe aan een neutrale of licht geurende moisturizer voor een spa-achtige ervaring.

 

2. In parfum

  Copaiba-olie heeft een uniek zoet, aromatisch profiel, dat zachte bloemen of subtiele hints van citrus niet zal overweldigen. Gebruik het in aangepaste parfums in plaats van andere houtachtige oliën zoals cederhoutolie of Royal Hawaiian sandelhoutolie voor een meer delicate zomergeur die niet overweldigend zal zijn bij warmere temperaturen.

 

3. In de diffuser

   Met een geur rechtstreeks uit de Amazone, plaatst Copaiba de ervaring van een schuilplaats in het regenwoud op slechts een paar druppels afstand. Zet wat natuurgeluiden op en vul een kamer met dit exotische aroma:

4. Als massageolie

    Na een zware training, zware wandeling of algehele stressvolle dag, deel je een Copaiba-massage met een geliefde. Verdun Copaiba met het V-6 ™ Plantaardige Olie Complex of een dragerolie naar keuze en masseer na inspanning op vermoeide plekken voor een verkoelende afkoeling. 

 

5. Inname

Copaiba heeft een rustgevende, complexe smaak met een vleugje balsamico. Het hoge gehalte aan bèta-caryofylleen maakt het een populair voedingssupplement. Copaiba Vitality ™ van Young Living is gelabeld voor intern gebruik en is een geweldige aanvulling op kruidenthee zoals kamille of rooibos. Het kan ook aan een capsule worden toegevoegd en intern worden ingenomen.

 

6.  In een voetbadje

  Stel jezelf voor in een spa in het Braziliaanse regenwoud. Als u niet weg kan, breng de spa dan naar u toe met een luxe voetbad. Dit op spa geïnspireerde Tropical Resort Foot Soak-recept zal je wegjagen en de spieren kalmeren aan het einde van een lange dag.

Tropical Resort Foot Soak

Ingrediënten:

  • ¼ kopje Epsom-zout
  • 2 druppels etherische olie van Copaiba
  • 2 druppels PanAway® etherische oliemelange
  • Warm water

Routebeschrijving:

1. Meng Epsom-zout en etherische oliën in een kleine kom.

2. Voeg zoutmengsel toe aan warm water.

3. Leun achterover, ontspan en laat uw voeten 15-30 minuten weken.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.