In 5 stappen naar Happy HSP

In 5 stappen naar een gelukkig leven als hooggevoelige persoon, HAPPY HSP.

Lieve volgers, en mede-HSP'ers,


Gelukkig zijn is volgens mij een keuze. Ja, ook als je hooggevoelig bent. ik weet dat dit niet bij iedereen even goed zal overkomen, maar ik durf dit te zeggen omdat ik er zelf een bewuste keuze in gemaakt heb.
Enkele jaren geleden was ik enorm depressief, ongelukkig en liet me vaak meeslepen in negatieve gedachten. En door mijn tweede burn-out ben ik alles bewuster gaan beleven en heb ik een keuze gemaakt! Wat wil ik nog en wat niet meer.
Van daar uit volgen ook de 5 stappen, tips die ik je wil geven om een gelukkig(er) leven te gaan leiden als HSP. Deze 5 stappen zijn ook meteen de stappen die ik gebruik in mijn coachingtrajecten.


STAP 1: je HART volgen.

Als je luistert naar wat je hart je ingeeft, neem je altijd de juiste beslissing. Luister je te vaak naar je hoofd, zal je niet snel gelukkig zijn. Er zijn altijd die "maars" of "het komt nu niet uit", of "dat kan ik NU niet maken...". Je stelt enkel uit. En uitstel is dikwijls afstel. Soms is er zelfs een flinke portie lef voor nodig, maar eens die beslissing genomen met je hart.... WAUW, dan wil je gewoon niet meer anders.


STAP 2: Authenticiteit


Dit is niet altijd gemakkelijk voor een HSP, maar laat die maskers af en wees gewoon je zelf! Ik weet als geen ander hoe het voelt om jezelf niet te durven zijn. Voor die persoon kan je je beter zo gedragen, voor die zo... Je wil tenslotte ook aardig gevonden worden. En ben je dan goed genoeg als jezelf? Liggen de verwachtingen van die ander niet anders, dan ik ben? NEE! Wees gewoon lekker jezelf en je gaat voelen dat je minder stress gaat ervaren en veel relaxter kunt zijn.


STAP 3: Positiviteit

Sta positief in het leven. Hoe zit het met je mindset? Is er nog wat werk aan de winkel? Of kan je wel wat positieve vibes gebruiken? Ikzelf werk heel graag met positieve affirmaties. Het maakt me sterker en krachtiger. En wat je aandacht geeft groeit, dus ook het positieve. Laten we dus maar dat negatieve achterwege laten en ons op de andere dingen focussen. Wie weet wat voor moois er dan op je pad komt!


STAP 4: Plezier voorop

Het woord "moeten" brengt bij de meeste hoogsensitieven al meteen de haren omhoog. Bij sommigen nijpt hun keel al letterlijk dicht bij de gedachten van deadlines, en het moet... Als we het woord "moeten" nu eens vervangen door "mogen". Hoe voelt dat dan voor jou? Ik vond het heerlijk! Vanuit die modus kon ik terug plezier ervaren in mijn werk, het huishouden en allerlei andere activiteiten die ik ervoor ervoer als zwaar!


STAP 5: YOU, jezelf centraal!

En dat is niet altijd gemakkelijk, maar wel zo belangrijk. hoeveel tijd maak jij vrij voor jezelf? Me-time inlassen is enorm belangrijk voor een goed functioneren. Ja, maar tijd... Dat is is gewoon een uitvlucht! Een uitvlucht om niet voor jezelf te willen zorgen. Altijd voor anderen klaar staan, maar nooit voor jezelf? NOPE! Maak er komaf mee. Het zou het eerste moeten zijn dat je in je agenda plant! Een grote blok me-time, om er daarna weer flink tegenaan te kunnen. Wist je dat je dan zelfs veel productiever wordt!

BESLUIT:
We zetten de 5 stappen eens op een rij: HART, AUTHENTICITEIT, POSITIVITEIT, PLEZIER, YOU.
Neem nu de eerste letter van elke woord: H.A.P.P.Y..
Is dat niet wat we willen? 
Ja Cindy, jij hebt makkelijk zeggen, doe het maar...
Maar hoe dan? Wel, je hoeft het niet alleen te doen. je mag ook mijn hulp inschakelen als je daar behoefte aan hebt.
Ik begeleid je graag in groep of lekker alleen.
Of wie weet zie ik je binnenkort op een van mijn evenementen om eens kennis te maken?
ik zou te in ieder geval fantastisch vinden om jou te "mogen" helpen! HEERLIJK! Lang leve de hooggevoeligheid!

Be happy!

Cindy


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.