Frankincense - In de kijker

Frankincense - In de kijker

Frankincense is een veel geliefde essentiële olie. De zoete, frisse, fruitige, warme en houtachtige geur van Frankincense stimuleert en wekt de geest op. Het is een prachtige olie om op meerdere vlakken in te zetten. Vandaar dat wij hem vandaag uitgebreid uitlichten.

Als HSP'er heb ik veel baat bij deze olie als prikkelbeschermer.

De geschiedenis van Frankincense

Frankincense kent een lange geschiedenis en is een olie die al meer dan 5000 jaar terug in de tijd gaat. Zo werd de olie beschouwd als een heilige olie: de “der heilige zalving” olie. In het Midden-Oosten werd het voor duizenden jaren gebruikt in religieuze ceremonies. Er werd geloofd dat het de lucht reinigde en de boze geesten verjoeg. Daarbij bracht het de omgeving tot rust. Wat we ook weten is dat deze olie werd gegeven aan Christus ten tijde van zijn geboorte. Frankincense wordt zelfs meer dan 52 keer in de bijbel benoemd! Vandaag de dag wordt de olie gebruikt in Europese en Amerikaanse ziekenhuizen en is het onderwerp van vele onderzoeken.

Waar wordt Frankincense voor gebruikt?

De olie is een echte wierook olie en staat ook bekend als de Olibanum olie. Dat maakt Frankincense een waardevol ingrediënt in de huidverzorgingsproducten tegen huidveroudering en een droge huid. Hierin zijn A-pineen en limonenen belangrijke bestanddelen waardoor het bruikbaar is als samentrekkend middel, slijmoplosser en een antisepticum voor de huid. Het kan ook ondersteuning bieden bij ademhalingsproblemen en infecties. Ook wordt de olie veel ingezet bij meditatie.

De spirituele kant van Frankincense

Wat ik ook zo mooi vind aan deze olie, is dat het ondersteund om gedeeltes los te krijgen van ons ego. Ons ego kan ons vervolgens weerhouden om in verbinding te staan met onze ziel. Gevoelens van minderwaardigheid en onzekerheid kunnen worden losgelaten. Het komt er op neer dat Frankincense je ondersteund om in een goede balans in contact te staan met jezelf. Je kunt daardoor beter contact maken met je spirituele kant en daardoor ook spiritueel gedreven zijn in plaats van gedreven door ego.

Waar wordt de olie voor ingezet?

Stemmingswisselingen, infectiewerend, angst & verdriet, slijmoplossend, stimuleert het immuunsysteem, kalmeert & ontspant, aardend, prikkelbescherming.

Tips voor het gebruik van Frankincense

  • Angst – laat 2/3 druppels onder de tong vallen.
  • Hoofdpijn – doe een druppel op je duim en druk die bovenin tegen je gehemelte en hou dit een paar tellen vast. Het is heel vies, maar het werkt echt!
  • Goede gezondheid – neem het dagelijks in met bijvoorbeeld een theelepel honing. (Dit wordt afgeraden bij jonge kinderen).
  • Roller – maak een weerstandsroller!
  • Wratjes – laat 2 druppels op een wrat vallen en herhaal dit 2x per dag tot het verdwenen is (kan tot twee weken duren).
  • Zwelling en jeuk – heb je een insectenbeet? dan kun je op dezelfde manier als bij de wratjes de olie toepassen. Het helpt het verminderen van jeuk en zwelling.
  • Snij- en schaafwonden – het werkt ook heel goed voor snij- en schaafwonden. Gebruik 1/2 druppels om te reinigen/desinfecteren.
  • Diffuser en inhaler – De olie kan natuurlijk ook in de diffuser of als inhaler. Frankincense kan je ook plaatselijk of op chakra’s/reflex punten aanbrengen.
    • Prikkelbescherming - Een druppel op je kruin laten vallen en inmasseren filtert alles wat binnenkomt.

Weer tot jezelf komen

De olie werkt aardend, brengt balans, innerlijke kracht en zelfverzekerdheid. Het helpt bij het loslaten van nare ervaringen in het verleden en brengt individualiteit en authenticiteit naar buiten. Het mooie van vele oliën van Young Living die afkomstig zijn van bomen zullen aardig, stabiliteit en veiligheid bieden. Zowel fysiek als emotioneel. Frankincense laat je weer tot jezelf komen.

Wat betekent Frankincense voor jou of staat hij nog op je verlanglijstje? We lezen vaak dat mensen moeten wennen aan de geur en dan onmisbaar blijken te zijn. Geldt dit ook voor jou? Tot slot: welke olie wil jij nog graag uitgelicht zien?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.