Hoogsensitiviteit en etherische oliën, de perfecte match!

Hoogsensitiviteit en etherische oliën, de perfecte match!

In eerdere blogs heb ik je meer verteld over hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit. Vandaag ga ik ik dieper in op oliën die kunnen ondersteunen om van last naar kracht te gaan en van moe, prikkelbaar en leeggezogen naar energetisch en levenslustig. Essentiële oliën kunnen iedereen ondersteunen, maar zijn daarbij in het bijzonder goed voor HSP’ers.

Waarom is dat zo? Er zijn 2 hoofdredenen te noemen:

  1. Essentiële oliën kunnen een prima vervanging zijn voor producten waarmee nu problemen ondervonden worden. Veel HSP’ers ervaren een zeer grote reactie op de ingrediënten in de meest gangbare producten die ze nu gebruiken, denk aan huishoud-/schoonmaakmiddelen, luchtverfrissers, schoonheidsproducten en parfums. Essentiële oliën zijn een natuurlijke vervanging van synthetische geuren en toe te passen in eigengemaakte producten.
  2. Of je nu overweldigd wordt of overprikkeld raakt, of de gemoedstoestand van anderen in je omgeving oppikt: essentiële oliën kunnen ondersteunen bij het in balans brengen van onze emoties en humeur. Van de kalmerende werking van Lavender tot het enerverende aroma van Lemon of Orange, er is een breed aanbod van essentiële oliën die behulpzaam kunnen zijn voor HSP’ers.

 

Nieuwetijdskinderen, hun ouders en de essentiële oliën van Young Living

Eén van de dingen die je in je achterhoofd moet houden, is dat nieuwetijdskinderen hier zijn om hun ouders te laten ‘ontwaken’, en daarmee de gehele mensheid.


Dit kan voor veel onduidelijkheid en verschuivingen zorgen in het gezin, de ouders en de mensheid in het geheel. Ook kunnen er ten onrechte diagnoses gesteld worden bij deze kinderen.

 

Het geboorteproces van deze kinderen is voor veel ouders het begin van hun eigen ontwaakproces. Depressie en onzekerheid kunnen voorkomen. Sommigen zullen het een postnatale depressie noemen of onzekerheid over een nieuwe rol die je aanneemt, als ouder en opvoeder. De oorsprong van deze emoties, reacties en gedragingen (vooral door moeders) na de geboorte van hun kinderen, ligt vooral in de stroomversnelling naar een ‘wake up call’, wat kan leiden tot een proces van loskomen van het egoïstische Zelf (Eckart Tolle beschreef het als het begin van een proces van loskomen van het Ego en de overgang in het moederschap, wat voelt als een onbekend territorium).
De verwarring, chaos en met tijden het lage zelfbeeld, kunnen spelletjes spelen met je hoofd.
De geboorte van deze kinderen kan het niet geheelde innerlijk kind van de ouders triggeren, wat erg overweldigend kan aanvoelen en dit creëert een groot deel aan emoties.


Essentiële oliën kunnen helpen tijdens deze verandering, zowel in hun eigen persoonlijke leven, als die van het collectief op deze wereld.

Ondersteunende essentiële oliën:

Door op de naam van de olie te klikken, kom je op de website van Young Living met meer informatie en de mogelijkheid om de olie te bestellen. Wil je weten welke olie jij of jouw kind nodig hebt? Neem dan contact met me op voor een iTovi-scan Soul Essence-sessie, waarin we dit gaan uitmeten.

AWAKEN
Deze blend helpt je om bewust te worden van al je mogelijkheden en jouw onbegrensd potentieel. Het helpt je ontwaken en het leven meer bewust te ervaren, wat helderheid geeft en helpt om oude patronen te doorbreken die ons niet meer dienen. Een mooie blend om de eerste stap te zetten op de weg naar positieve verandering en optimisme.

ACCEPTANCE
Deze blend helpt je gevoelens van zelfwaarde en zelfacceptatie een boost te geven. Het helpt ook gevoelens van ontkenning en uitstelgedrag aan te pakken.

CLARITY
Ondersteunt het “moederbrein”, door mentale alertheid en het ondersteunt een heldere geest, met name wanneer je je vermoeid voelt. Vooral wanneer je een pasgeborene hebt of jonge kinderen.

JOY
Deze oliënblend is hart verblijdend en creëert een magnetische energie en brengt blijheid en vreugde in het hart. Deze olie kan dagelijks worden gebruikt als parfum (achter de oren, op het hart, op de polsen,….)

GENTLE BABY
Deze kalmeert en brengt balans in de emoties van de ouders, baby’s en jonge kinderen.

WHITE ANGELICA
Zorgt voor gevoel van bescherming en geborgenheid. Houdt negatieve energie op afstand. Deze kan dagelijks (verdund naar leeftijd) op de polsen gesmeerd worden, op kruin gedruppeld worden, op de schouders, voetzolen en door het hele aura gehaald worden voor ondersteuning en kracht.

TRANSFORMATION
Deze blend geeft je de kracht om negatieve gedachten om te buigen naar positieve gedachten, die meer bijdragen aan je algehele positieve houding, emoties, humeur en gedrag.

PALO SANTO
Deze blend helpt je af te schermen tegen negatieve emoties en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

FRANKINCENSE (uit de premium starterkit)
Mooie olie die helpt bij meditatie en diepe ontspanning. Deze olie ondersteunt en bevordert spirituele en innerlijke kracht. Bij massage op de kruin, helpt het om negatieve gedachten af te weren en kan het hoofdpijn verlichten. Kan ook geïnhaleerd worden/ ruiken aan flesje.

LAVENDER en/of PEACE and CALMING (Lavender zit in de premium starterkit)
Deze 2 oliën zijn in te zetten om in je kracht te gaan staan en daar te blijven staan, in je eigen centrum. Vredig en kalm. Ze zijn fijn voor het inslapen en doorslapen en krachtig in het ondersteunen bij angsten en overweldigd voelen.
Lavender: wordt ook gebruikt voor huidverzorging, snijwondjes, kleine brandwonden, krassen in de huid, schaafwondjes, jeuk en andere huid irritaties. Het helpt het lichaam, hoofd en geest kalmeren.
Peace and Calming in een rollertje, op polsen smeren of eraan ruiken bij drukke dagen vol prikkels (als stress away)

PEPPERMINT (uit de premium starterkit)
Deze verfrissende en oppeppende olie kun je in je aura aanbrengen om je te beschermen van negatieve invloeden van buitenaf. Neem 1-2 druppels in je handpalmen en wrijf je handen in elkaar. Breng je handen tot een stukje van je lichaam en beweeg ze om je hoofd, je schouders en zo naar beneden tot je voeten. Je hoeft je lichaam hierbij niet aan te raken.

THIEVES (uit de premium starterkit)
Kan aangebracht worden op voetzolen, ter bescherming tegen overprikkeling.

STRESS AWAY (uit de premium starterkit)
In een rollertje op de polsen smeren of eraan ruiken. Bij drukke dagen op school, bij acute stress, boze bui, na een lange dag vol prikkels.

VALOR
Deze olie bevordert een zelfverzekerdheid en geeft moed, wat helpt bij het tegengaan van een laag zelfbeeld en laag zelfvertrouwen. Deze olie wordt ook vaak de chiropractor in een flesje genoemd en als je deze dagelijks aanbrengt op de voetzolen en langs de ruggengraat, draagt het bij aan balans en uitlijning van het lichaam. Het roept gevoel van kracht op (deze olie ondersteunt de uitlijning van het lichaam op alle gebieden: lichaam, hoofd en geest)

CEDARWOOD
Deze aardende olie kun je diffusen of onder de voetzolen aanbrengen na een lange dag vol prikkels, om tot rust te komen.

LEMONGRASS (is een zogenaamde “hete olie”, dus verdunnen)
Bescherming tegen elektrische straling en andere externe prikkels. Verdund aanbrengen op polsen, op kruin druppelen, op de schouders aanbrengen, onder voetzolen of door het hele aura halen voor ondersteuning en kracht (zoals White Angelica).

 

Citrus oliën

 

Geven vreugde, energie en zorgen voor milde detox en ondersteuning van de natuurlijke processen in het lichaam.

ORANGE (uit de premium starterkit)
Ondersteunt de natuurlijke cel reparatie processen in het lichaam, geeft vreugde en moedigt positieve emoties aan. Extra fijn voor in de donkere wintermaanden.

LEMON (uit de premium starterkit)
Een boost voor de natuurlijke verdediging door ons lichaam. Een milde detox; het helpt water basisch te worden als je het toevoegt en bevordert energie en mentale helderheid.

GRAPEFRUIT
Geeft vreugde en vernieuwing. Bij inhalering staat het bekend om het creëren van een ‘vol gevoel’ (ondersteunend bij afvallen en helpt dus om terug te komen op het gewicht voor de zwangerschap, samen met andere producten van Young Living die het metabolisme een boost geven)

TANGERINE
Een krachtig anti-oxidant, bemoedigt een goede spijsvertering en de zoete geur lokt gevoelens van blijheid en welbevinden uit.

Wat past bij jou en je kind?

Ik kan me heel goed voorstellen dat dit heel veel oliën zijn en dat je niet goed weet welke het beste bij jouw situatie past. Om dat uit te testen kan je bij me terecht voor een Soul Essence-sessie of iTovi meting, waarin we precies gaan uitmeten welke oliën jou op dit moment kunnen ondersteunen.

Maak snel een afspraak!

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.