Introductie

Essentiële oliën , aromatherapie en je kind 

Essentiële oliën zijn natuurlijke aromatische verbindingen die in planten voorkomen. Ze worden gewonnen uit een grote verscheidenheid aan aromatische kruiden door stoomdestillatie of koudpersen.

Omdat het aromatische verbindingen zijn van de planten waaruit ze worden gewonnen, behouden ze alle helende eigenschappen van het moederkruid. Bijgevolg zijn ze ongeveer 70 keer krachtiger dan kruiden. Hoewel ze "oliën" worden genoemd, zijn ze in feite een vloeistof en voelen ze helemaal niet vettig aan. Ze zijn sterk geconcentreerd, extreem krachtig, rijk geurig, veilig en zonder bijwerkingen.

Essentiële oliën worden gebruikt voor aromatherapie, de kunst om ziekten te behandelen met kruidenessences. Aromatherapie gaat duizenden jaren terug. De oude mensen ontdekten dat aromatische verbindingen in etherische oliën een direct effect hebben op hun mentale, emotionele en fysieke gezondheid. Dit is holistische therapie omdat het niet alleen gericht is op het lichaam van het individu, maar ook op zijn geest en ziel.

Baby's worden geboren met een heldere en mooie huid. Naarmate ze groeien, hebben ze extra zorg nodig om hun cherubijnse schoonheid te behouden. Schoonheidstips voor kinderen omvatten een uitgebreide verzorging die begint bij huid tot gezondheid. Veel kinderproducten zoals shampoos, poeders en babydoekjes bevatten schadelijke chemicaliën. Ze blootstellen aan deze agressieve schoonheidsproducten en medicijnen op chemische basis is gevaarlijk vanwege hun zachte en gevoelige huid. Het gebruik van natuurlijke producten met etherische oliën zal helpen om de gezondheid van uw kind te beschermen tegen deze schadelijke producten. Naast lekker eten, veel rust, buitenspelen en goede hygiëne om kinderen te helpen goed te groeien en zich goed te ontwikkelen, is het nodig om essentiële oliën te gebruiken om aan hun interne en externe schoonheidsbehoeften te voldoen.

Deze kleintjes moeten worden beschermd tegen deze schadelijke producten die op de lange termijn een verwoestend gezondheidseffect kunnen hebben. Hoewel sommige gereputeerde merken veel huidverzorgings- en gezondheidsproducten voor kinderen hebben opgenomen, kan het moeilijk zijn om het juiste product te kiezen, omdat fabrikanten niet altijd eerlijk zijn over de ingrediënten en beweringen van hun product.

Aan de andere kant heeft de natuur zijn eigen tedere manier om te genezen en het lichaam te helpen zijn energie en gezondheid te herstellen. Dit is het enige wat onze kinderen nodig hebben: een beetje hulp voor hun gevecht met een opdringerige externe agent. Daarom is het heel logisch om etherische olie te gebruiken voor algemeen welzijn.

Voordelen Van Etherische Oliën Voor Kinderen En Baby's

Essentiële oliën bieden fysiek en emotioneel enorme voordelen. Omdat ze afkomstig zijn van therapeutische planten, bieden ze een breed scala aan gezondheidsvoordelen. En aangezien het natuurlijke verbindingen zijn zonder een enkel chemisch ingrediënt, zijn ze veiliger dan commerciële producten, vooral als ze correct worden gebruikt. Ze zijn betaalbaar en ook handig omdat ze snel, gemakkelijk kunnen worden gemaakt en opgeborgen. Ze zouden een belangrijk onderdeel moeten zijn van de natuurlijke remedies voor elk huis.

Essentiële oliën helpen bij de behandeling van verschillende kwalen bij kinderen en zelfs baby's. Ze helpen een loopneus te verlichten, beter te slapen (vanwege hun kalmerende effect), behandelen sommige huidproblemen zoals krassen, biezen en kleine blauwe plekken en bieden verlichting van vele kwalen zoals koorts, constipatie, geelzucht, hik, oorpijn en kinderziektes.

Waar antibiotica het celmembraan niet kunnen binnendringen, kunnen etherische oliën cellen binnendringen om bacteriën en virussen gemakkelijk te doden. Ze dringen de huid binnen en worden snel opgenomen in het lichaam waar ze bacteriën en virussen bestrijden en doden.

Essentiële oliën kunnen ook deel uitmaken van natuurlijke ingrediënten voor baby- en kinderoliën, lotions, poeders en doekjes. Als prachtig additief aan natuurlijke producten, bieden ze deze producten ook een unieke geur vanwege hun aromatische karakter.

Essentiële Oliën Veilig Gebruiken Voor Baby's En Kinderen

Voordat u etherische oliën voor baby's en kinderen gebruikt, moet u voorzichtig zijn. Essentiële oliën zijn extreem sterk en mogen nooit intern worden gebruikt bij kleine kinderen. Houd uw etherische oliën ook buiten het bereik van baby's en kleine kinderen om het risico op inname te voorkomen. Als er echter inname optreedt, wek dan geen braaksel op, maar breng uw kind onmiddellijk naar de spoedeisende hulp.

Verdunning van de etherische oliën is erg belangrijk. Essentiële oliën moeten altijd verdund in een draagolie worden gebruikt. Virgin Coconut Oil is een uitstekende draagolie voor baby's omdat het rijk is aan voedingsstoffen, maar andere zoals zonnebloem, amandel, druivenpit en abrikozenpit kunnen ook worden gebruikt, deze vind je ook V6 van Young Living. Ander verdunningsmateriaal zoals melk, plantaardige glycerine of rauwe honing kan ook worden gebruikt.

Het gebruik van pure (onverdunde) etherische oliën kan epileptische aanvallen of irritatie van de huid veroorzaken. Gebruik geen etherische oliën op het gezicht van kinderen en in en rond hun neus. Hun sterke geur ,vooral degenen die menthol bevatten, kunnen hun ademhaling vertragen en tot ademhalingsproblemen leiden.

Wees voorzichtig bij het gebruik van etherische oliën met baby's. Ze kunnen allergisch zijn voor een bepaalde verbinding omdat je nog niet al zijn/haar gevoeligheden hebt ontdekt. Het wordt aanbevolen om niet meer dan een etherische olie per dag te introduceren. Let daarna op de reactie van je baby. Als er een allergieprobleem is, zouden de effecten binnen ongeveer 30-40 minuten moeten verschijnen. Het beste wat je kunt doen is in eerste instantie een klein deel van de huid testen bij het aanbrengen van lotions of massageoliën.

Bij het gebruik van oliën met kinderen is meer niet beter. Zorg ervoor dat je altijd goed verdunt en gebruik slechts een zeer kleine hoeveelheid olie. Een grotere hoeveelheid kan leiden tot onrust en agitatie.

 

Veiligheidstips

Houd deze tips binnen handbereik:
* Gebruik geen onverdunde etherische olie rechtstreeks op de huid van uw kind (verbranding en irritatie kan optreden).
* Als etherische oliën in bad worden gebruikt, dispergeer het dan altijd met behulp van een badgel of verdun in een in water oplosbare drager zoals plantaardige glycerine of rauwe ongefilterde honing.

* Vermijd het krijgen van etherische oliën in de ogen. Als je dat doet, spoel je ogen dan met melk.

* Plaats onverdunde etherische olie niet te dicht bij het gezicht van de kinderen.